Норвегія долучилася до флешмобу "збери українцям на байрактар" та запустила офіційний збір коштів. Норвежці сподіваються купити для України ударний безпілотник Bayraktar TB2.

Про перебіг кампанії зі збору коштів можна дізнатися відкривши сайт. Ініціатори зазначають. що про безпілотник в Україні вже співають пісні, тому вибір був очевидним. Норвежці планують зібрати 55 мільйонів крон та передати їх у фонд допомоги при посольстві України.

Bayraktar. Фото: скриншот Youtube
Bayraktar. Фото: скриншот Youtube

Кожен громадянин може пожертвувати на Bayraktar TB2 не менше 10 крон.

Успіх збору коштів на ударний безпілотник у Литві, де вдалося в короткі терміни зібрати на БПЛА, а також у Польщі, де збір триває, але залишається не так багато зібрати, щоб досягти кінцевої мети, став надихаючим для норвежців.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Bayraktar. Фото: скриншот Youtube
Bayraktar. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що у відповідь на кампанії в Україні та Литві компанія-виробник Baykar подарувала 4 безпілотники Bayraktar TB2 Україні, а зібрані кошти перерахувала на потреби українцям.

Перші 1000 благодійників, які пожертвують понад 250 крон (25 доларів), допоможуть визначитись із назвою для ударного безпілотника. йдеться у повідомленні

Bayraktar. Фото: скриншот Youtube
Bayraktar. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, ми писали, що Сергій Притула різко відповів іноземним журналістам, які засуджують збирання грошей на зброю дітьми.

Як повідомляв "Знай.ua" головна пропагандистка рф Скабєєва "нарахувала" збитими 1000 українських "байрактарів".

Також "Знай.ua" інформував, що Чехія вирішила передати Україні безпілотники власного виробництва.