Мер Мелітополя Іван Фьодоров розповів, як російські солдати буквально виганяють місцевих мешканців із окупованих міст за проукраїнські погляди.

Чиновник у новому зверненні до мелітопольців розвіяв міф про так званий указ, який діє на тимчасово окупованих територіях. Росіяни вигадали черговий привід, щоб "очистити" захоплені міста від патріотичних українців, які вірять своєму президентові та його армії.

Окупанти. Фото: скриншот Telegram
Окупанти. Фото: скриншот Telegram

Указ передбачає депортацію тих людей, які навіть носять українську символіку, думають про неї та погано висловлюються про "нову" псевдовладу. Виганяють мешканців за межі окупованих міст.

Фьодоров заявив, що окупанти діють як Сталін у 1944 році. Тоді диктатор виганяв кримських татар із їхніх земель.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Історія все показала. Перспектива Сталіна була зовсім погана і депортація погано закінчилася, всі повернулися на свої місця", - сказав міський голова.

Також він підняв питання евакуації. За його словами, цей процес проходить успішно і вже всі зовсім скоро перемістяться у безпечніше місце.

Раніше ми писали, у білій сукні та з вінком на голові: у Вінниці попрощалися з маленькою Лізою, яка загинула від російської ракети

Як повідомляв Знай.ua, російські пропагандисти випадково надали докази для Гааги: вже не приховують геноциду українців

Також портал Знай.ua писав, що кримському мосту приготуватися: воїни ЗСУ можуть використовувати HIMARS для ліквідації ворожих об'єктів на півострові