Ця війна показала, хто справді виступає проти агресивних дій Росії не лише на словах, а й на ділі. Португалія передасть кожен десятий БТР М113 на озброєнні.

Про це повідомляє Defense Express.

Справа в тому, що зараз країна готується передати Україні 14 бронетранспортерів М113, а це 10% від усієї кількості, яка має на озброєнні. Це постачання було анонсовано ще два місяці тому.

БТР М113, фото: вільне джерело
БТР М113, фото: вільне джерело

Загалом у строю на озброєнні португальської армії перебуває близько 150 БТР М113А1/А2. Також є до півсотні БТРів на базі М113, проте для інших цілей, у тому числі санітарні машини.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

При цьому слід зазначити, що вони знаходилися саме на озброєнні армії, а не просто на зберіганні. До речі, Пентагон має передати ЗСУ близько 200 таких транспортних засобів.

БТР М113, фото: скріншот з відео
БТР М113, фото: скріншот з відео

БТР М113 - це американський бронетранспортер, який вироблявся з 1960 по 2007 роки, всього було випущено щонайменше 80 тисяч одиниць. Він може перевозити до 11 бійців, а його екіпаж складається із двох осіб.

У оснащення автомобіля входить 12,7 міліметровий кулемет, а сам боєкомплект складається з 2 тисяч патронів.

БТР комплектується V-подібним 6-циліндровим дизельним двигуном 6V-53 Detroit Diesel. Запас ходу – 480 км.

Американські БТРи. Фото: YouTube
Американські БТРи. Фото: YouTube

З такими партнерами ми точно зможемо подолати російських окупантів, і це станеться вже зовсім скоро. Злу не місце на цій планеті, але чомусь загарбники цього ще не усвідомили.

Нагадаємо, що російська армія щодня втрачає свою силу, скоро попросять у вусатого диктатора фанерні танки — бійці ЗСУ спрацювали майстерно .

Раніше повідомлялося, що військовий експерт спрогнозував, чи наважиться Лукашенко атакувати Україну найближчим часом .

Також, після теракту у Вінниці МЗС України пообіцяло покарати всіх російських військових злочинців