Жителі Бурятії масово відмовляються їхати на війну в Україну і навіть вистрибують з автобусів на ходу. Про це розповіла голова Фонду "Вільна Бурятія" Олександра Гармажапова в ефірі телеканалу Freedom.

Наголошується, що буряти масово намагаються розірвати контракти, щоб не воювати, але командування загрожує їм судом, замикають та відбирають телефони.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Олександра Гармажапова розповіла, що близько тижня тому дружини військовослужбовців із Бурятії опублікували звернення із закликом замінити чоловіків на інших чоловіків та повернути їх додому. У цей час чоловіки вже поверталися на батьківщину, але на момент оприлюднення звернення їх повернули назад. Зазначається, що дехто вистрибував з автобуса на ходу аби не повернутися на війну в Україну.

Буча після звільнення. Фото: скрін youtube
Буча після звільнення. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто зазначити, що у Бучі основні злочини відбувалися на місцях, де дислокувалися військовослужбовці з Бурятії, а також "кадировці". Цілком імовірно, що деякі буряти, які були причетні до різанини в Бучі, побоюються помсти ЗСУ або справедливого суду, тому роблять все, щоб повернутися на батьківщину.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, російські окупанти обрали наступне місто на Донбасі для руйнування - ЗСУ попереджено, і готові дати відсіч.

Також наш портал інформував, Олег Жданов розповів, як швидко ЗСУ зможуть звільнити Херсон від окупантів і що для цього потрібно.

Крім того, наш портал повідомляв, що в Росії дід своєрідно підтримав батька онука, що втратив: таке можна почути тільки в Росії.