Російські окупанти безжально знищили в Маріуполі пам'ятник Василю Сліпаку, зазіхнувши на українську культуру та спадщину.

Пам'ятник було встановлено біля смт Луганське, де загинув Сліпак. Він був генієм світової культури, відомим українським оперним співаком, волонтером, а що найголовніше – учасником революції гідності та бойових дій на сході України. Він помер у 2016 році від кулі ворожого снайпера, рятуючи товаришів по службі.

Василь Сліпак, фото з вільних джерел
Василь Сліпак, фото з вільних джерел

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. У знищенні пам'ятника приймали не окупанти, а люди у цивільному одязі. Він заявив, що це були колаборанти та посіпаки.

"Все, на що воно здатне - це знищувати і вбивати. Народжувати "шансон" і поважати кобзона. Ще один у скарбничку відповідей на запитання "за що?". За все це. За вбивства. За горе. За знищення. За геноцид. За все те, що коротко об'єднується в одному слові - Росія", - написав Андрющенко.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Окупанти зруйнували пам'ятник Сліпаку, скріншот із відео
Окупанти зруйнували пам'ятник Сліпаку, скріншот із відео

Основну частину пам'ятника вони повалили на землю, відірвавши від постаменту, та занурили в автомобіль. Водночас постамент просто розбили та скинули на узбіччя.

Окупанти зруйнували пам'ятник Сліпаку, скріншот із відео
Окупанти зруйнували пам'ятник Сліпаку, скріншот із відео

Раніше ми писали про те, що окупанти не хочуть ставати гарматним м'ясом – придумали метод, як обійти гнів ЗСУ

Як повідомляв Знай.ua, в Міноборони росії осоромилися з черговою "перемогою" в Україні: сім разів захопили одне і те ж місто

Також портал Знай.ua писав, що понад 80% білорусів проти участі армії РБ у війні проти України пропагандисти рапортують про підтримку