Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що Україна нібито планувала атакувати Білорусь ракетами для знищення військових об'єктів. Але цього не сталося, так як всі удари "білоруси відбили, а снаряди перехопили".

Окрім брехні про ракетну загрозу з українського боку, Лукашенко також звинуватив західні країни в тому, що вони будують підступний план, мета якого - захопити прикордонні білоруські територій. Про це він сказав він під час виступу на засіданні з нагоди Дня Незалежності, 3 липня.

Олександр Лукашенко, фото з BELTA
Олександр Лукашенко, фото з BELTA

Але це ще не кінець, диктатор вирішив того вечора вразити всіх наповал. Він порівняв Україну з фашистською Німеччиною і сказав, що Захід вміло виховує монстра з нашої країни.

"Як і в минулому столітті, за цими процесами стоїть все та ж цивілізована Західна Європа, яка спочатку виховувала монстра на ім'я фашистська Німеччина, а потім, щоб вижити, кидалася в обійми тих, кому ще недавно так сильно хотіла поразки, - нам. Історія повторюється. Монстра вирощують в Україні", - сказав Лукашенко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Олександр Лукашенко, фото: скріншот з відео
Олександр Лукашенко, фото: скріншот з відео

Незважаючи на картину, яку він намалював у своїй старечій голові про Україну, білоруські солдати, за його словами, не будуть воювати в лавах росії. І після цих слів він заявив, що наказав військовим "націлитися" на центри прийняття рішень ворогів Мінська.

"Ми воюватимемо - ще раз повторюю - тільки в одному випадку - якщо ви переступите останній метр нашої землі і вторгнетесь на нашу землю. Якщо ви вбиватимете наших людей, ми відповімо", - сказав самопроголошений президент.

Крім того, Лукашенко не упустив можливості публічно виправдати свого однодумця путіна. Олександр запевняє, що президент рф нікого ядерною зброєю не шантажує і загрози немає.

Путін і Лукашенко. Фото: скрін з відео
Путін і Лукашенко. Фото: скрін з відео

Раніше ми писали, що Олександр Лукашенко погрозами хоче змусити приєднатися до їх із путіним кволого союзу: "Якщо вони хочуть зберегти суверенітет"

Як повідомляв Знай.ua, путін може вбити Олександра Лукашенка через війну в Україні, які сценарії розглядаються в Кремлі

Також портал Знай.ua писав, що Юрій Великий з "Кварталу 95" зняв чергову пародію на Путіна і Лукашенка: "Арестович - не картопля"