Голова Миколаївської обласної міської адміністрації Віталій Кім заявив, що у місті є українці, які навідріз відмовляються евакуюватися, незважаючи на загрозу з боку російських окупантів.

В інтерв'ю "Радіо Свобода" Віталій Кім зазначив, що міська влада вивезла лише тих українців, які бажали переміститися у безпечніше місце.

Віталій Кім. Фото: Youtube
Віталій Кім. Фото: Youtube

А решта навіть підписує документи про відмову в евакуації, тому Кіму та його колегам доводиться буквально вмовляти їх, оскільки вони не можуть залишити мирних людей, коли окупанти активно обстрілюють житлові квартали.

"Ми вивезли звідти всіх, хто цього хотів, а тепер ледь не "палками виганяємо" інших", - заявив чиновник.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Віталій Кім розповів, що українці звикли до нових реалій в умовах війни та рідко прислухаються до порад, навіть якщо від цього залежить їхнє життя. Більше того, людей не лякає той факт, що їхні будинки перебувають на лінії зіткнення.

"Можливість їх вивезти є і пропозиції від нас також є. У нас достатньо транспорту та людей, які цим займаються. Є евакуація й у Миколаїв, і в інші регіони України, і за кордон. Ми перевозимо в Миколаїв, потім служби розбираються, хто куди може поїхати. Усередині регіону, за межі регіону, у нас є партнерські відносини з іншими областями та країнами. Вони приймають наших людей і готові там допомагати", – додав глава ОДА.

За словами чиновника, загроза обстрілу все ще існує, тому місцева влада не припиняє закликати мешканців до евакуації.

Обстріли в Миколаєві, фото: Віталій Кім
Обстріли в Миколаєві, фото: Віталій Кім

Раніше ми писали про те, що Віталій Кім проговорився про те, чи все хотілося кинути через агресію на окупантів: "Пік втоми"

Як повідомляв Знай.ua, Віталію Кіму приготуватися? Пропагандисти проговорили про наступну мету в Україні

Також портал Знай.ua писав, що Віталій Кім зізнався, як заспокоює себе сам без дружини та дітей поруч: "Їм пофігу..."