Стало відомо про те, що Європейський союз найближчим часом може надати Україні спорядження для захисту від хімічних і ядерних загроз.

Про це повідомляє портал CNN.

Загальна сума допомоги, а в конкретному випадку поставок захисного спорядження від хімічних, біологічних, радіологічних і ядерних загроз склала 11,3 мільйона євро.

Ядерна зброя РФ
Ядерна зброя РФ

Це все буде включати в себе близько 300 тисяч спеціальних захисних костюмів, 5600 літрів дезактивуючих речовин, а також 850 одиниць обладнання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Ці запаси на даний момент знаходяться по всій Європі, зокрема в Румунії, Угорщині, Швеції, Німеччині, Швеції, Данії і так далі. Зовсім коро вони вже будуть служити на благо України.

Воїни ЗСУ. Фото: скриншот ОК "Південь"
Воїни ЗСУ. Фото: скриншот ОК "Південь"

"В останні чотири місяці ми цілодобово працювали, щоб забезпечити швидку реакцію ЄС на запити України щодо специфічного обладнання та гуманітарних вантажів. Вже 30 країн передали Україні товари через механізм цивільного захисту ЄС, але враховуючи величезні медичні потреби, викликані триваючою війною, ми мобілізували стратегічні резерви rescEU", - сказав комісар з антикризового управління Янез Ленарчич.

Залишається сподіватися і вірити в те, що ЗСУ зможуть незабаром подолати російського ворога, і допомогти в цьому можуть світові лідери. На щастя, останні кілька тижнів вони активізувалися, і сподіваємося, що так буде і далі. Саме від них залежить як швидко закінчиться війна.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що Володимир Зеленський попередив, що не стане довго міркувати у разі нових загроз

Раніше повідомлялося, що українські сапери показали, як працюють німецькі протитанкові міни, і чому у дурних окупантів немає шансу

Також, американець прилетів за тисячі кілометрів, щоб побороти росіян на полі бою - вірить, що з ЗСУ братимуть приклад по всьому світу