У Пентагоні пояснили чому українські військові вишли з Сєверодонецька

Відповідна заява була зроблена під час брифінгу представником Міноборони США.

Воїн ЗСУ. Фото: скриншот YouTube
Воїн ЗСУ. Фото: скриншот YouTube

На думку військових експертів, контрольоване відведення Збройних Сил України з Сєвєродонецька дає можливість українській армії зайняти найкращі позиції для подальшої оборони.

"Я хочу показати контекст за яким ми спостерігаємо у Сєвєродонецьку керованого відступу Збройних Сил України з цього місця", – сказав старший чиновник Пентагону.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Також він запропонував згадати розвиток подій останні чотири місяці:

""Росії довелося повністю переглянути свої початкові плани, які були надмірно амбітними та невмілими", - написано у повідомленні.

Також старший чиновник Пентагону зауважив, що вони перейшли від спроби наступу за багатьма напрямами, в якій їх перемогли українці, до зосередження уваги на Східній Україні. І справді, росіяни просто дюйм за дюймом займають тут територію

Виводячи ЗСУ з Сєвєродонецька, українське командування забезпечує собі становище, в якому війська можуть краще захищатися, сказав речник Міноборони США.

"ЗСУ виконують професійний, тактичний відступ, щоб консолідувати свої сили на позиціях, які вони можуть краще захистити. І я бачу, що це відбувається на тлі їхньої здатності продовжувати сковувати російські війська протягом дуже тривалого часу у дуже невеликій географічній позиції", – повідомив представник Пентагону.

Нагадаємо, російський окупант похвалився дружині вкраденим телевізором, приїхали на війну заради мародерства.

До слова, воїни ЗСУ в ігровій формі продемонстрували, як викурюють російських окупантів з України: "Game over".

Раніше ми писали, що військовий на прізвисько "Борсук" більше 20 років обороняє Батьківщину від різного зла, і зупинятися не збирається.