Два дні з 14 по 16 червня на кордоні України з республікою білорусь будуть проводитись масштабні навчання, про це повідомили у міноборони білорусі.

Масштабні навчання пов'язані з "виконання завдань із призначенням у сучасних умовах складної ситуації" , - сказано у тг-каналі відомства.

олександр лукашенко. Фото: скриншот Youtube
олександр лукашенко. Фото: скриншот Youtube

У повідомленні посилаються на начальника тилу Збройних Сил білорусі генерал-майора Андрія Бурдика. На навчаннях мають тренувати злагодженості органів військового управління тилового забезпечення, підвищувати "живучості підрозділів та об'єктів тилу, тренувати та набувати практичних навичок солдатів та тих, хто знаходиться в тилу до дій в умовах підвищенної складності.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також повідомляжться, що На станції в Гомелі знаходиться ешелон із гаубицями. Серед ешелону помічено 13 САУ "Акація", всі нові з тканиною на кінці дула. Також в ешелоні два суцільнометалевих вагони. Ці гаубиці та інші вагони приблизилися до кордону з Україною.

Трохи раніше у білорусі оголошували, що можуть перейти до воєнного стану.

Також стало відомо, що лукашенко хоче посилити КДБ. За словами самопроголошеного лідера, Комітету слід розширювати свої функції.

Нагадаємо, раніше ми писали, що сплив лист з усією правдою від білоруського добровольця, який воює за Україну проти окупанта.

Як повідомляв портал "Знай.ua", дивне рішення в білорусі — місцева влада йде на радикальні кроки, які торкнуться і поляків.

Також "Знай.ua" писав, що Макс Гордєєв повідомив, чи нападе білорусь на Україну і коли Лукашенко закінчить своє правління.