Про це він повідомив на своєму Telegram-каналі.

"Тіла українських загиблих вже знаходяться у Києві і зараз розпочинається дуже складна робота по упізнанню. Справа в тому, що більшість тіл знаходиться у дуже жахливому стані і упізнати їх візуально неможливо. Серед них приблизно третина це азовці, інші зі всіх підрозділів, які захищали Маріуполь: морська піхота, поліція, СБУ, прикордонники. Це можна сказати по одягу, шевронах", — пояснює Максим Жорін.

За його словами, на даний момент відбулося вже два обміни тілами загиблих. Перший 160 на 160, тобто з території «Азовсталі» було забрано 160 тіл українських героїв в обмін на 160 мертвих російських загарбників. Під час другого обміну вдалося поміняти майже майже 60 тіл.

Азовсталь. Фото: Telegram
Азовсталь. Фото: Telegram

Також він повідомив, що з Маріуполя треба повернути ще майже стільки ж тіл загиблих. Перемовини з цього приводу ще тривають.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також він нагадав, що зараз дуже важливо також не прибирати фокус і не забувати про те, що треба повернути додому всіх українських героїв, які вийшли з території «Азовсталі» та тимчасово знаходяться під контролем російської федерації.

"Це ті люди, які зробили надлюдські зусилля, для того, щоб не тільки захищати Маріуполь, а для того щоб російська армія відступила від Києва, Сум та Чернігова. Для того, щоб російська армія не мала змоги захопити Запоріжжя. Тому не забувайте про це, будь ласка, і намагайтесь тримати це в фокусі", — резюмував він.