Стало известно про те, що Служба безпеки України заарештувала активні компанії, якою володіли особи з оточення російського диктатора.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінках відомства в соціальних мережах. Там регулярно доповідають актуальну інформацію про війну в Україні.

Йдеться про одного з найбільших виробників бетоноконструкцій, який надавав продукцію як Україні, так і іншим країнам. Служба безпеки України встановила, що кінцевими бенефіціарами компанії є російські бізнесмени, які продовжують фінансувати так звані псевдореспубліки "ДНР" і "ЛНР".

"А один з них навіть належить до найближчого оточення президента Росії і є спонсором передвиборчої кампанії партії "Єдина Росія". До того ж – будує житло для співробітників ФСБ і збройних сил Росії. Щоб уникнути міжнародних санкцій і поставляти товар на тимчасово окуповані території України, керівництво компанії провело ребрендинг торгової марки" - сказано в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Завдяки оперативній реакції Служби безпеки України, на всі підприємства було накладено арешт.

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

За рішенням суду було заарештовано активів на суму понад два мільярди гривень. Це зроблено в рамках кримінального провадження за наступними статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України);
  • ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що дивне рішення в Білорусі. Зараз місцева влада йдуть на радикальні кроки, які торкнуться і поляків

Раніше повідомлялося, що росіяни показали, куди йдуть гроші платників податків. Спойлер: не на допомогу нужденним

Також, в Європі попросили Туреччину зайняти більш жорстку позицію щодо Росії: не відповідає політиці Брюсселя