Радник голови офісу президента України Олексій Арестович висловився з приводу заборони на виїзд за кордон для чоловіків, і чи потрібно ще мобілізувати їх.

Про це 7 червня він заявив у бесіді з російським журналістом Марком Фейгіним. Вони регулярно провели прямий ефір на YouTube, де обговорили низку важливих питань.

Олексій Арестович, фото: Instagram
Олексій Арестович, фото: Instagram

Зараз в уряді триває дискусія про те, щоб руйнувати чоловікам виїжджати за кордон. Існуємо думка, що вони можуть серйозно підтримати українську економіку, яка за період війни сильно просіла. Сам Олексій Арестович є прихильником диференційованого підходу до мобілізації.

Крім того, кількість людського резерву значно перевищує наявність техніки, якою можна його озброїти.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

мобілізація в Україні
мобілізація в Україні

"Ми тримаємо людей, але особливо озброїти їх нічим. Куди ж там нових закликати-хіба що за окремими спеціальностями. Ті, хто працюють за кордоном, можуть підтримувати свої сім'ї. Ті ж моряки 4 мільярди доларів відправили в Україну за минулий рік. Це дуже серйозна допомога економці, яка наполовину просіла в результаті війни. Знову ж питання-навіщо людей тримати і хто за це" багатство " буде платити? Зрозуміло, що Захід нас підтримує зараз макроекономічно, але скільки це триватиме – велике питання", – сказав Арестович.

У перші дні ніхто не знав, як воно відбуватиметься, тому потрібні були абсолютно все, щоб оборонятися. Наприкінці лютого питання стояло про те, чи виживе Країна. Зараз він теж не змінився, проте став трохи розтягнув, пролонгований.

Олексій Арестович. Фото: Telegram
Олексій Арестович. Фото: Telegram

Також, станом на сьогоднішній день військкомати перебувають у вкрай важкій ситуації, і в день необхідно опрацювати не менше 500 заявок. Потрібно враховувати професійну придатність, а також мотивацію при відборі людей.

Нагадаємо, що окупанти приховують правду і погрожують родичам загиблих на крейсері "Москва": дно пробито вдруге

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала зрадника з"ДНР", який намагався влаштуватися в ЗСУ

Також, без петард, салютів і феєрверків на свята: яку піротехніку заборонять в Україні