Бійці ЗСУ активно беруть у полон російських окупантів, деяких з них направляють на обмін, а інших утримують у спеціальних таборах. У скільки обходиться утримання одного полоненого російського окупанта, розповіли в Міністерстві юстиції України.

У відомстві заявили, що російські окупанти, які потрапили в полон і в найближчій перспективі не підлягають обміну, утримуватися відповідно до Женевської конвенції. Їх забезпечують всім необхідним, зокрема їжею, засобами гігієни та медичною допомогою.

Російські полонені, фото: скріншот з відео
Російські полонені, фото: скріншот з відео

"У питанні утримання військовополонених ми працюємо відповідно до Женевської конвенції: харчування, засоби гігієни, медицина, повний доступ до них представникам Червоного Хреста і т.д", - сказав Денис Малюська.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У Мін'юсті заявили, що на утримання одного полоненого російського загарбника щомісяця витрачається мінімум 3 тисячі гривень. Відзначається, що в цю суму входить харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі. Крім того, є витрати на медичне обладнання, ліки, зарплату персоналу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Оля Полякова зізналася Маші Єфросиніній, як опинилася в 18 років в занюханому готелі Іспанії: "Жінка була аферистка".

Також наш портал інформував, зірка "МастерШеф" Вова Ярославський показав, як приготувати холодний гаспачо з полуниці: знахідка для спекотного літа.

Крім того, наш портал писав, Валерій Жидков з "Квартал 95" показав, як увічнили себе в історії російські окупанти-мародери: "Наочний посібник".