Відомий аналітик Том Купер оприлюднив новий звіт, стосовно ситуації на передовій, де розповів про невдалі та неефективні атаки росіян, які продовжують наступати з єдиної причини.

За даними воєнного аналітика, наступ російських військ на територію України уповільнюється. Том Купер зазначає, що схоже на те, що росіяни вже минули точку кульмінації та більше не здатні на значні проривні дії. Свій звіт аналітик оприлюднив у колонці на Medium.

ЗСУ. Фото: YouTube
ЗСУ. Фото: YouTube

Попри те, що армія рф має перевагу в артилерії, вони змарнували більшу частину своїх кваліфікованих регулярних військ та кращого обладнання у перші три місяці війни. Тепер у них залишилися лише погано навчені резервісти, які здатні хіба "стабілізувати" лінію фронту.

На думку Купера, росіяни та сепаратисти не мають достатнього оснащення, аби "просто утримувати лінію фронту". Їхнє оснащення підходить для наступальних дій, тому інших варіантів крім наступальних — у них немає.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У повітрі росіяни, імовірно, намагалися знищити поставку "західного озброєння, що перебувала там на зберіганні". За повідомленням українських джерел, атаку було здійснено за допомогою чотирьох крилатих ракет з бомбардувальника, імовірно, з Каспійського моря.

Воїн ЗСУ. Фото: YouTube
Воїн ЗСУ. Фото: YouTube

Російська контратака на Веселе, Тернову та Рубіжне закінчилася невдачею. Відповідно, повідомляють, що українці розширили свій плацдарм на схід від Сіверського Дінця.

Біля Попасної росіяни та сепаратисти атакували Білогорівку, Берестове та Миколаївку. Велика частина Комишувахи зостається в руках українців, як і більшість Золотого та Катеринівка.

На Півдні також спостерігається захлинання наступу армії рф. Українці продовжили наступ на Костромку та Брускинське.

Переклад звітів Купера публікує журналіст Ростислав Семків на своїй сторінці у Facebook.

Воїн ЗСУ. Фото: YouTube
Воїн ЗСУ. Фото: YouTube

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що ексслужбовець росії "анонсував" ЗСУ в Москві після провалу рашистів в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", побитий до коми на мітингу 16-річний білорус втік в Україну, щоб захищати її від рашистів.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський зробив те, на що ніколи не зважиться "бункерний" путін.