В Україні працює інтернаціональний легіон тероборони України, створений на прохання президента Володимира Зеленського. Як тоді виявилося, до нас на допомогу приїжджали не тільки військовослужбовці західних країн - були громадяни і зі східноазіатських країн.

У лютому влада Південної Кореї заборонила своїм громадянам відвідування України. Але південнокореєць, колишній капітан спецназу ВМС Лі Гин, порушив заборону і брав участь у повномасштабній війні за нашу країну, згодом повернувшись додому. По поверненню його чекає штраф, позбавлення волі або позбавлення громадянства.

Південнокорейський доброволець, фото: Instagram
Південнокорейський доброволець, фото: Instagram

- Я знаю, що мене багато засуджують, але я поїхав захищати людей. Чесно кажучи, я не шкодую, що поїхав туди після побаченого, що діється в Україні.

- Наскільки серйозно травмовані ваші коліна?

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

- У мене розірвані зв'язки на обох ногах, особливо на лівій. У військовому госпіталі сказали - потрібно обов'язково оперувати. Але через те, що у них немає хороших фахівців, рекомендували звернутися до закордонних лікарів.

Південнокорейський доброволець, фото: Instagram
Південнокорейський доброволець, фото: Instagram

- Це правда, що ви прийняли громадянство України?

- Не всім волонтерам дають громадянство, є певні вимоги. Я перебував там всього близько трьох місяців, але так як я активно брав участь в боях, мені запропонували отримати громадянство України. До громадянства надають земельну ділянку, плюс різні пільги. Але я відмовився, адже я кореєць і мені важливо жити в Кореї. Якби я отримав громадянство, мене б звинуватили, що я уникаю покарання за порушення закону Кореї. Якщо чесно, я думав мене відразу заарештують. Біля трапа стояло 10 поліцейських, вони сказали поки затримувати не будуть, але розслідування ведеться. Протягом тижня я буду під домашнім арештом. Я обіцяв сприяння в розслідуванні.

@vse.o.koreicah

@vse.o.koreicah @vse.o.koreicah @vse.o.koreicah

♬ оригинальный звук - Все о корейцах!!!

Нагадаємо, порядок надання статусу учасника бойових дій: затверджено Інструкцію для добровольців

Як повідомляв "Знай.ua", російський окупант не вижив після зачистки пивзаводу: "Розрив пляшкового снаряда?"

Знай.ua писав, 11-річний українець прийшов записатися в терроборону, щоб захищати Батьківщину: "Він прийшов воювати"