Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський після опитування в порталі "Дія" висловився стосовно того, щоб українці змогли зберігати вдома зброю.

Про це він заявив під час традиційного телемарафону, де розповідають оперативно не тільки про ситуацію на фронті, а й про нововведення, які можуть наздогнати українців найближчим часом.

Чоловік переконаний, що в законопроект про обіг цивільної зброї повинні бути правки. Опитування в сервісі "Дія" показало, що 58,75% українців хотіли б мати вдома зброю "для особистого захисту".

"Насправді наші громадяни витримали тест на володіння зброєю, починаючи з 24 лютого. Це в масовому форматі, тому що були роздані десятки тисяч одиниць зброї у великих містах. І це був дуже великий виклик для всіх нас", – сказав Монастирський.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Ще рік тому, коли проводилися аналогічні опитування, цифри були зовсім інші, і війна змінила свідомість українців. Крім того, станом на сьогоднішній день, більшість власників зброї знаходиться на фронті.

Денис Монастирський, скріншот: YouTube
Денис Монастирський, скріншот: YouTube

У друге читання парламентарі можуть внести правки до законопроекту Про обіг цивільної зброї. Що в підсумку буде вирішено-покаже лише час.

"Те, що концепція володіння зброєю повинна бути іншою, те, що однозначно має бути врегульовано на рівні закону оборот зброї – це однозначно. Моя особиста позиція - для захисту власного будинку в українця має бути зброя", - додав Монастирський.

зброя в руках, фото Pxhere
зброя в руках, фото Pxhere

Нагадаємо, що в Сєвєродонецьку захисники успішно проводять операції і беруть полонених

Раніше повідомлялося, що українські льотчики описали жахливі умови в російському полоні, відібрали навіть хрестик

Також, російський пропагандист Володимир Соловйов знову почав день із загроз ядерною зброєю: новою метою стала не Україна