Військовий капелан Артемій попри величезний ризик постійно відвідує своїх бійців на гвардійських позиціях переднього краю та всієї смуги оборони Угруповання об’єднаних сил.

Він, хоч і ніколи не брав до рук зброю, несе свою службу пліч-о-пліч з військовослужбовцями на бойових позиціях і блокпостах Національної гвардії України на Донеччині та Луганщині. Історію капелана Артемія розповіли у новій публікації на фейсбук-сторінці Угрупування об'єднаних сил.

"Проте, воїн на передовій ризикує своїм життям набагато частіше", – додає він. Капелан Артемій

Гвардійці приходять до капелана, щоб сповідатися або помолитися за близьких. Записки із проханнями пишуть власноруч. Воїни часто просять помолитися за батьків, дітей, друзів, а також – за рідне місто та Україну.

Військовий капелан Артемій, facebook.com/JFTaskForce
Військовий капелан Артемій, facebook.com/JFTaskForce

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

"У місцях, де ти постійно дивишся в очі смерті, іноді просто необхідно звернутися до когось "не зовсім військового", того, хто тебе почує, підкаже і підтримає. Багато церков тут, де ми знаходимось, потрощено ворогом, і сходити до храму немає можливості. Часто ми самі звертаємось до отця Артемія навіть просто поговорити за життя, почути мудрі настанови...", – пояснює нацгвардієць Дмитро. Нацгвардієць Дмитро

Капелан Артемій переконаний, що духовна основа дуже важлива для людини на війні. Він розповідає, що з вуст хлопців, які до війни не були вірянами, на полі бою молитви самі собою ллються і абсолютно щиро.

Військовий капелан Артемій, facebook.com/JFTaskForce
Військовий капелан Артемій, facebook.com/JFTaskForce

Перед бойовими виходами отець Артемій благословляє молитвою та підтримує бійців, говорить про вічні цінності та важливість місії боронити рідну землю від ворога.

"Я щодня бачу наших воїнів у різних обставинах, і на короткому відпочинку, і після тяжкого бою, і не перестаю захоплюватися ними! Усі вони, як один, стовідсотково налаштовані на перемогу. Цей непереборний, переможний дух – у всіх, від рядового до командира – і є нашою силою, яка подолає ворога і принесе нам мир!", - говорить капелан. Капелан Артемій

Військовий капелан Артемій, facebook.com/JFTaskForce
Військовий капелан Артемій, facebook.com/JFTaskForce

Скріншот: facebook.com/JFTaskForce
Скріншот: facebook.com/JFTaskForce

Нагадаємо, "росія зникне": військовослужбовець Іван після двох інфарктів та виходу на пенсію показав, наскільки сильні ЗСУ

Також ми писали, морпіх Олександр назвав два факти, завдяки яким Україна переможе у війні: "Знання рятують життя"

Нагадаємо, морпіх Владислав розповів про небувалий героїзм українських танкістів: "На прорив до останнього подиху"