Британська розвідка підтвердила той факт, що політичною метою Російської Федерації є повна окупація Донбасу. Що про це відомо.

Про це повідомили на офіційному акаунті Міністерства оборони Великобританії в соціальній мережі Twitter. Там регулярно сповіщають про актуальну ситуацію на фронті.

На даний момент політична мета окупантів стоїть у взятті Донецької та Луганської областей, однак, для досягнення цього їм нудно захопити Краматорськ, Сєвєродонецьк, а також трасу Дніпро - Донецьк.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Сильні обстріли тривають, а в околицях Сєвєродонецька, ймовірно, йдуть вуличні бої. Елементи російського Південного угруповання сил, ймовірно, очолюють найуспішнішу вісь в цьому секторі, за підтримки Центрального угруповання сил, атакуючої з півночі. Прогрес повільний, але досягнення утримуються", - йдеться в огляді.

Окупація Лиману грає їм на руку, так як в такий спосіб вони будуть намагатися оточити Сєвєродонецьк. Збройні Сили України роблять все для того, щоб цього ніколи не допустити. Всі території повинні бути звільнені від російських загарбників.

Британська розвідка, фото: Twitter
Британська розвідка, фото: Twitter

Крім того, практично всі шляхи до потенційного "котла" залишаються під контролем України.

"Росія домоглася більших локальних успіхів, ніж раніше в кампанії, згрупувавши сили і ведучи вогонь на відносно невеликій території. Політична мета Росії, ймовірно, окупувала всю територію Донецької та Луганської областей. Щоб досягти цього, Росії потрібно буде забезпечити подальші складні оперативні цілі за межами Сєвєродонецька, включаючи ключове місто Краматорськ і головну дорогу М04 Дніпро-Донецьк", - йдеться в огляді.

Нагадаємо, що строковик з Нацгвардії з позивним "Бандит" збив три літаки рф з ПЗРК за півтора місяці

Раніше повідомлялося, що ЗСУ показали ефектне знищення ворожого БМП: окупанти дуже поспішали, і "встигли" розлетітися вщент

Також, Експерт пояснив, як деблокувати Чорне море без кораблів НАТО не обійтися