Генсек НАТО Єнс Столтенберг зробив чергову заяву стосовно війни в Україні. Закликав держави готуватися до тривалого протистояння.

Про це він заявив під час свого крайнього інтерв'ю для порталу Rzeczpospolita.

Повномасштабна війна в Україні триває вже четвертий місяць, і невідомо, скільки все буде тягнутися в результаті. Саме тому, він закликав країни, які входять до Альянсу, бути готовими надавати підтримку Україні "протягом тривалого часу".

Йєнс Столтенберг
Йєнс Столтенберг
24tv.ua

Конфлікт на сьогоднішній день вже перетворився на "війну на виснаження" і ніхто не може з упевненістю спрогнозувати терміни його завершення.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Через 13 тижнів війни всім вже ясно, що росіяни допустили "серйозні стратегічні прорахунки зі своїм початковим задумом кампанії", а ось Україна показала, що вміє чинити опір. Весь світ не очікував такої боротьби, і були впевнені, що Київ впаде через 3 дні війни.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Ось, як бачимо, йде 92-й день опору. Окупантам довелося покинути багато ділянок, і сфокусуватися на Донбасі.

"І ніхто не може з упевненістю сказати, коли і чим закінчиться ця війна. Те, що ми побачили, це, звичайно, мужність і професіоналізм українських воїнів, політичного керівництва на чолі з президентом Зеленським і простих українців. Це в поєднанні з безпрецедентною військовою підтримкою союзників і партнерів по НАТО дозволило протистояти російському вторгненню", - сказав Йенс Столтенберг.

Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube
Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що в Україну тривають поставки зброї від західних партнерів: флагманський гранатомет допоможе вигнати росіян

Раніше повідомлялося, що путінський пропагандист "заспокоїв" росіян, а також пригрозив світу ядерним ударом

Також, в українських рятувальників з'явився ще один пухнастий герой: собака-водолаз Найда допомагає людям