Збройні сили України мають сили для того, щоб звільнити Херсон, про це впевнено говорить генерал-майор Дмитро Марченко, який на початку повномасштабної військової агресії рф командував обороною Миколаєва.

За словами Марченка, за час окупації рашисти змогли обладнати оборонні позиції в місті та околицях, це єдиний недолік, який вимагатиме трохи більше часу.

Генерал-майор Дмитро Марченко. Фото: Telegram
Генерал-майор Дмитро Марченко. Фото: Telegram

Тому, аби операція з визволення Херсона була успішною треба проти роти рососійських військових висувати цілий батальйон наших сил.

"Якщо у перші дні війни вони виходили на дороги і ми їх успішно там лупили, потім вони зрозуміли — заходять у село і все. У село ми не стріляємо, тому що там наші люди", - говорить Дмитро Марченко.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Тому була змінена тактика ведення бою. Проте, те, що Херсон буде деокуповано, лише питання часу.

Його думку підтримує радник голови МВС України Віктор Андрусів. За словами Андрусіва, у разі оточення Херсону, росіяни звідти втечуть.

"Щойно ми оточимо Херсон, або як тільки буде загроза цього оточення, то росіяни звідти дуже швидко тікатимуть. Це буде тоді, коли західна зброя вже буде на полі бою", - написав радник.

Мапа військових дій. Фото: Telegram
Мапа військових дій. Фото: Telegram

Нагадаємо, раніше ми писали, що на росії незабаром може змінитися влада. путіна насильно відправлять в "санаторій", і він втратить все.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Туреччині висунули свої вимоги щодо членства Фінляндії та Швеції в НАТО.

Також "Знай.ua" писав, що український боєць на тлі трофейної техніки записав звернення до "дон-дона" Кадирова.