Українські партнери з усього світу продовжують постачати зброю, яка нам так необхідна на сьогоднішній день. Цього разу мова пішла про протикорабельні ракети "Гарпун". "Російським" кораблям потрібно почати готуватися.

Надасть такі ракети нам Данія. Крім цього, ними будуть надані і пускові системи до них. Давайте більш детально розберемося, що ж вони з себе представляють, і як можуть змінити хід війни.

Гарпун, фото: вільне джерело
Гарпун, фото: вільне джерело

AGM / RGM / UGM-84 "Гарпун" - американська протикорабельна крилата ракета, одна з найпоширеніших у світі. Ця малогабаритна ракета має:

  • - дозвукову швидкість польоту,
  • - осколково-фугасну бойову частину масою 225 кг,
  • Максимальна дальність стрільби залежить від носія, модифікації ракети і цілевказівки і становить від 90 до 220 км.

Якщо все пройде успішно, то вони можуть допомогти в деокупації Чорного моря. Це буде прекрасний "подарунок" Чорноморським коритам російських окупантів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Чорне море, фото: скріншот з відео
Чорне море, фото: скріншот з відео

На це вже встиг відреагувати голова офісу президента України Андрій Єрмак. Він вдячний нашим партнерам за таку допомогу, і впевнений, що зараз Україні це потрібно як ніколи.

"Данія планує передати Україні протикорабельні ракети Harpoon і пускові установки до них. Також додаткове озброєння отримаємо від ряду інших країн. Нам це дійсно потрібно для вирішення завдань щодо захисту і звільнення наших територій", - підкреслив Єрмак.

Нагадаємо, що з першого пострілу: гаубиця натовського зразка влучила в ціль на відстані понад 20 км

Раніше повідомлялося, що вдова Дудаєва записала звернення до всього українському народу: Кавказ чекає, коли Росія зникне

Також, звалище відстріляних снарядів — у Харкові показали частину того, що випустили по мирному місту