Губернатор Миколаївської ОГА Віталій Кім став тією людиною, якою пишається не тільки вся область, але і вся Україна. Від його "Доброго ранку, ми з України" відразу ж теплішає на душі.

Він майстерно може заспокоїти українців, які починають розводити паніку. Часто у нього це виходить навіть краще, ніж у "заспокійливого" Олексія Арестовича.

В ефірі шоу "Сніданок з 1+1" Віталій Кім розповів про актуальну ситуацію в місті Миколаєві та області.

Віталій Кім, фото: Знай.uа
Віталій Кім, фото: Знай.uа

У його телеграм-каналі фоловерів в 2 рази більше, ніж населення всього Миколаєва, що ще раз підтверджує те, що жителі всієї України приходять до нього за гумором і заспокоєнням.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Віталій Кім оцінив кількість руйнування в місті та області, а також припустив, скільки часу знадобиться для відновлення.

"В області більше 3 тисяч об'єктів пошкоджені або знищені, в місті трохи менше. Часу багато, але час залежить від грошей і від присутності окупантів на нашій території. Люди, які повинні і вміють це робити зараз на фронті... Я думаю, що мінімум 2 роки, а далі - як піде".

Віталій Кім. Фото: Facebook
Віталій Кім. Фото: Facebook

Щодо посівної Віталій Кім заспокоює - навіть між нами та окупантами українці обробляють землю і все гаразд.

"Проблема в реалізації та логістиці, тому що у нас заблоковані порти".

Прокоментував губернатор і проблему з паливом.

"Черги є, палива мало. У військових паливо є, а цивільні - є проблеми, потрібно почекати. Ситуація вирівняється".

Хоче Віталій Кім організувати питання з курортним сезоном.

"Я не знаю, як можна заборонити людям використовувати бази відпочинку. Я хочу, щоб він був в урізаному сенсі. Це не про заробіток, це про виживання для людей. Може будуть використовуватися внутрішні водні ресурси, які не заміновані. Всі ми розуміємо, що потрібно відпочивати".

Віталій Кім, фото: соціальні мережі
Віталій Кім, фото: соціальні мережі

Ведучі відзначили, що зараз стало набагато менше "заспокійливого" Кіма для українців і запитали про причини цього. Віталій знайшов, що відповісти і на це питання:

"Дивіться, зараз лінія фронту стоїть на місці, добре працюють наші військові і як вони кажуть, це активна оборона. Ворог несе значні втрати. Я зайвий. По-друге, дуже багато роботи з відновлення інфраструктури. Зараз більш все спокійно, тому я зменшую медійну присутність, тому що повинен працювати. Якщо буду погано працювати, то мене Президент просто вижене з роботи".

Нагадаємо, що Віталій Кім розповів, що йому погрожують, але у нього є зброя: "Мені дещо забороняють тут робити".

Раніше ми повідомляли, що Віталій Кім висміяв новий план росіян, хотіли програти з самого початку: "Боже, яке кончене".