З'явилося ще одне підтвердження того, що президент Білорусі Олександр Лукашенко не хоче вплутуватися у війну в Україні. Він боїться будь-якого результату.

Про це розповів місцевих політолог і журналіст Юрій Дракахруст, коли висловлювався на тему війни в Україні. За його словами, Олександр Лукашенко боїться і перемоги Росії, і програшу.

лукашенко. Фото: Telegram
лукашенко. Фото: Telegram

"Лукашенко не хоче вплутуватися в цю війну, тому що вважає, що наслідки її можуть прямо загрожувати його владі, причому при будь-якому результаті. Якщо Росія, так чи інакше, війну в Україні програє, то поразка Путіна пошириться і на Лукашенка, безумовно, аж до перспективи сісти на лаву підсудних" - говорить експерт.

Лукашенко і путін, фото: вільне джерело
Лукашенко і путін, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

При цьому, перемога російської сторони, чого вже ніколи не трапиться, для білоруського лідера також небезпечна. Він в такій ситуації повністю опиниться під контролем Путіна, і тоді російському диктатору може прийти ідея в голову, що він хоче керувати ще й Білоруссю. Це звичайно і так вже відбувається, однак, тепер це буде у відкриту.

Вже з'являлися чутки про те, що Росія планувала здійснити захоплення Білорусі після виборів 2020 року, але, чомусь передумали. Олександр Лукашенко прекрасно розуміє, і враховує такий варіант, тому, в його ж інтересах абсолютно ніяк не брати участь.

Далі Юрій Дракахруст розповів, чи може Білоруська армія все ще взяти участь у цій війні.

Білорусь, фото ВВС
Білорусь, фото ВВС

"Різні інформаційні джерела, і національні опитування, і деякі відомості про настрої в армії, свідчать про те, що всі білоруси різко проти своєї участі в цій війні. Це стосується і армії, і тому мені видається, що воювати білоруси, якщо їх пошлють в Україну, будуть дуже погано. Хтось перейде на бік українців, хтось дезертує-але особливого такого драйву повоювати у білоруської армії, в будь-якому випадку не буде" - підсумував експерт.

Нагадаємо, що Путін боїться державного перевороту, тому досі не натиснув "червону" кнопку: політична еліта починає розуміти

Раніше повідомлялося, що ЗСУ отримали танки від польських друзів, і вже готуються до контрнаступу: перемога над росіянами вже близько

Також, жителі Бєлгорода панікують все сильніше, ЗСУ вже поруч з кордоном: бояться, що бойові дії перенесуться до них