З'явилася інформація про те, що Росія планує віддати окупований Маріуполь на розтерзання кадирівцям. Ось, чому не можна допустити повного захоплення території.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню радника мера міста Петра Андрющенка. Він посилається на свої джерела з оточення "мера"-колаборанта Іващенка.

Окупанти, фото: вільне джерело
Окупанти, фото: вільне джерело

За його словами, Маріуполь виявився занадто "недружнім" для російських окупантів, і саме тому для того, щоб придушити опір у місті, його планують передати кадирівцям. У їхніх планах, під їх контролем може опинитися як порт, так і право мародерствувати.

Азовсталь. Маріуполь. Фото: Telegram
Азовсталь. Маріуполь. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Сьогодні в Маріуполі вперше відбулася робоча зустріч за участю окупаційної адміністрації, депутата Держдуми рф Сабліна (куратор окупації з 2014 року), Адамом Делімхановим і Ахмедом Долгаєвим, які є частиною політичної влади Чечні. Кадирівці поводилися як господарі, а сам графік зустрічі швидше нагадував інвентаризацію "трофея", а не" плани по відновленню", - пише радник.

Варто відзначити, що незадовго до цієї заяви з'явилася інформація про те, що Україна почала операцію з порятунку захисників Маріуполя. Поранених військових було евакуйовано до лікарні окупованого Новоазовська. Деблокувати "Азовсталь" військовим шляхом на сьогоднішній день немає можливості.

Маріуполь. Фото: Youtube
Маріуполь. Фото: Youtube

16 травня з "Азовсталі" до медичного закладу в Новоазовську евакуйовано 53 тяжкопоранених для надання медичної допомоги". За словами Маляр, ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку, для подальшого повернення їх додому буде здійснена процедура обміну.

Нагадаємо, що Путін знайшов собі нову жертву після України: поразка змусить повернутися до Грузії

Раніше повідомлялося, що Путін почав особисто контролювати пересування військ на Донбасі: тісно працює з Герасимовим

Також, Лукашенко забоявся, і запропонував об'єднатися ОКДБ проти розширення НАТО