Українець з Чернігівщини зміг вибратися з могили після того, як його розстріляли росіяни в лісопосадці разом з двома братами. Брати потрапили у полон до росіян після окупації села, пройшли три доби допитів та розстріл.

Про це Микола Куліченко розповів в інтерв'ю "Суспільному".

18 березня до братів у будинок зайшли росіяни з обшуком. Там окупанти знайшли форму ЗСУ молодшого брата Євгена та дідові медалі, Микола підозрює, що саме це стало причиною майбутніх катувань та розстрілу.

Микола Куліченко, скріншот
Микола Куліченко, скріншот

Двом його братам і йому росіяни вирили могилу. Усім трьом зв'язали руки, ноги та очі та вистрелили в голову, потім прикидали землею. Микола зізнався, що куля не заділа життєво важливих органів, адже пройшла через щоку навиліт. Тому він зміг вижити та попри зв'язані руки та ноги вибратися звідти.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Я тут, поруч старший брат, а трохи далі, менший. І його першого застрелили. Вкинули в яму, а потім Діму застрелили, але не вкидали в яму. А потім, як в мене вистрелили, мене ще і ногою штовхнули. Я впав, на верх старшого", — розповів чоловік.

Микола Куліченко, скріншот
Микола Куліченко, скріншот

Чоловік пішки дійшов до найближчого села, там його прихистила жителька Валентина Петрівна. Жінка запропонувала йому помитися та поїсти.

До свого села Микола Куліченко пройшов пішки 40 кілометрів. Вже згодом його обстежили лікарі та виявили два зламаних ребра.

Нагадаємо, молодий моряк Дмитро розповів, як йому вдалося знищити російський бомбардувальник: "Не важливо які у рф літаки"

Раніше Знай писав, російські загарбники, які скоїли воєнні злочини на території України засуджені до ув'язнення: від 8 до 15 років

Також Знай повідомляв, у Маріуполі від нелюдських умов і хвороб може загинути ще 10 тисяч людей: "Наші в небезпеці"