Голова Китайської народної республіки Сі Цзіньпін та президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови обговорили ситуацію в Україні на тлі повномасштабного вторгнення рф.

Глави двох держав підтвердили свою прихильність повазі територіальної цілісності та суверенітету України та погодилися з невідкладністю досягнення режиму припинення вогню, на цьому наполіг Сі Цзіньпін, який виказав таким чином повагу територіальній цілісності України. Про це повідомили у Єлисейському палаці.

Емануель Макрон. Фото: Youtube
Емануель Макрон. Фото: Youtube

"Необхідно також підтримувати всі зусилля, спрямовані на надання гуманітарної підтримки населенню України. Вони також обговорили ризик продовольчої кризи та відповіді, запропоновані Францією у формі ініціативи FARM", - наголосили у повідомленні пресслужби президента Франції.

Раніше Київ запропонував Китаю, як постійному члену Ради безпеки ООН стати гарантом безпеки України. Також від західного світу Китай отримав чіткий сигнал, що у разі надання військової допомоги Москві він також потрапить під потужні санкції.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Сі Цзіньпінь. Фото: Youtube
Сі Цзіньпінь. Фото: Youtube

Днем раніше Китай провів відеозв'язок із канцлером ФРН Олафом Шольцем, де заявивши, що для двох країн — рф та України особливо важливо використовувати стабілізуючу спрямовуючу роль двосторонніх відносин.

Нагадаємо, раніше російські пропагандисти почали замислюватися про поразку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", окупанти сплавляють вкрадене зерно до Сирії .

Також "Знай.ua" писав, що Дмитро Кулеба звернувся до Європи з проханням визначитися щодо членства в ЄС.