Голова Європейської ради Шарль Мішель приїхав до Одеси, щоб підтримати Україну та обговорити розблокування портів та продовольчу кризу.

Його зустрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, схожий на британського політика як брат-близнюк. Як повідомляє телеграм-канал Дениса Шмигаля, лідери говорили про продовольчу кризу у світі, спричинену агресією росії.

Шарль Мішель та Денис Шмигаль. Фото: Telegram
Шарль Мішель та Денис Шмигаль. Фото: Telegram

Також Шмигаль, у своєму дописі зазначив, що візит в Україну Президента Європейської Ради у День Європи — надзвичайно потужний сигнал підтримки.

"Від імені Уряду та українців подякував ЄС за безпрецедентну підтримку під час війни. Звісно, очікуємо надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. Вдячний Шарлю Мішелю особисто за його розуміння й мотивацію цього процесу серед європейських країн", - зауважив Шмигаль.

Шарль Мішель та Денис Шмигаль. Фото: Telegram
Шарль Мішель та Денис Шмигаль. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Сьогодні Україна передасть ЄС відповіді на другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

Також обговорили питання розблокування українських морських портів і посилення санкційного тиску на росію. За словами прем'єр-міністра України, світу треба показати як росія блокує морські порти України, спричиняючи дефіцит продовольства у світі.

Шарль Мішель та Денис Шмигаль. Фото: Telegram
Шарль Мішель та Денис Шмигаль. Фото: Telegram

Дії росії вже призвели до різкого зростання цін на пшеницю, кукурудзу та соняшникову олію на світових ринках. І попри наміри агресора створити продовольчу кризу, ми разом маємо зробити все, щоб не допустити голоду в окремих країнах.

Нагадаємо, раніше російський флот біля берегів Чорного моря готується до нанесення ударів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", путіна обділили папірцем на параді і випустили лижників замість військових.

Також "Знай.ua" писав, що українські винищувачі завдали нищівного удару по об'єктах окупанта на острові Зміїний.