З 1 травня українцям на Луганщині подаватимуть неодорований газ, без специфічного різкого запаху, просять бути обережними.

Краматорське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів повідомило АТ "Луганськгаз" про ризики та ускладнення з доставки речовини для проведення одоризації природного газу для споживачів. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у своєму телеграм-каналі.

Оплата за газ, кадр з відео
Оплата за газ, кадр з відео

Ситуація виникла через відсутність доступу до розподільчих мереж, через російське вторгнення на територію України.

За словами Гайдая, 1 травня споживачам Луганської області відбуватиметься подача неодорованого газу. Використовуючи цей газ слід бути надзвичайно обережним, та з підвищенною увагою дотримуватися правил користування природним газом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

У своєму дописі Сергій Гайдай уточнив, що одорант — речовина, яку додають до газу, щоб надати газу специфічного запаху. Це здійснюють як попереджувальний захід, та для визначення місця витікання.

"Щоб забезпечити безпеку транспортування і використання газу, йому спеціально надають різкий запах", - пояснив Гайдай.

Скриншот повідомлення про відсутність запаху в газу
Скриншот повідомлення про відсутність запаху в газу

Нагадаємо, раніше в Україні подорожчало популярне м'ясо, вартість свинини зросла на 10-15 грн за кіло.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ціни на українську соняшникову олію різко зросли з початку війни.

Також "Знай.ua" писав, що з 1 травня генеральний директор компанії Укрпошта Ігор Смілянський повідомив, що після відновлення роботи інтернет-магазину в ньому буде доступна певна кількість популярних марок.