23 квітня 2022 року президент України Володимир Зеленський дав пресконференцію не де-небудь, а в київському метро.

Пресконференція була для українських та іноземних журналістів в ході якої Володимир Зеленський відповів на важливі для всього світу питання.

Гарант України зазначив, що якщо будуть знищені наші люди в Маріуполі, якщо буде оголошено референдум на будь-яких окупованих територіях України, Україна вийде з будь-яких переговорів.

Володимир Зеленський, пресконференція в метро, фото Знай.uа
Володимир Зеленський, пресконференція в метро, фото Знай.uа

Зеленський про постачання озброєння Заходом: "Що стосується поставок зброї, нам все одно, що думає з цього приводу Росія. Хоча вони і самі нам багато техніки поставили - ми пам'ятаємо, як вони кидали озброєння і тікали."

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Також президент не обійшов стороною і дії президента рф володимира путіна.

"Мені складно оцінити, чому він тримається за стіл або за крісло всі ці роки. Я не думаю, що це пов'язано з тим, чому він і його військо прийшло на нашу землю і повзучої коброю окупації йде щодня і щорічно... Нас не поважали в росії і зневажали на рівні влади, і на рівні великого відсотка їх суспільства. Там не вважають незалежною нашу державу, не поважають нашу культуру і цінності, вважають, що ми не маємо права на самостійність, а значить, права на життя. Ось проти цього ми і боремося."

Пресконференція Зеленського в метро, фото Знай.uа
Пресконференція Зеленського в метро, фото Знай.uа

Не обійшли стороною і багатостраждальний Маріуполь, як і інші тимчасово окуповані території України. Володимир Олександрович дав обіцянку, що скоро все буде, як і раніше.

"Моя позиція, як президента: все, що вони окупують - ми все повернемо. Це буде не питання 8 років, як з 2014-го, це буде одразу. Як тільки у нас буде більше зброї, ми будемо йти вперед повертати наші території. Все, що вони прорвуть або тимчасово окупують, ми все повернемо. І це буде не через десятки років."

Також він підкреслив, що не боїться ніяких замахів. Цього боїться тільки його сім'я і охорона.

Олена Зеленська, instagram.com/olenazelenska_official
Олена Зеленська, instagram.com/olenazelenska_official

Одна з перших тез на метро-пресконференції Зеленського - передбачувано про його готовність зустрітися з президентом рф путіним:

"Я не боюся зустрічі з президентом (путіним, - прим. ред.). Боятися я просто не маю права, бо наш народ показав, що нічого не боїться, голими руками зупиняв танки. Як і ВСУ, нацгвардійці. Люди бояться за своїх дітей, так. І тому нормальний лідер не повинен боятися, коли мова йде про нашу державу і незалежність"

путін. Фото: скрін youtube
путін. Фото: скрін youtube