Стало відомо про те, що в Росії назвали офіційні цілі "другої фази" війни проти України. Намагатимуться пробити сухопутний коридор до Криму та Придністров'я.

Про це заявив заступник командувача військами Центрального військового округу Рустам Міннекаєв.

Під час своєї другої фази агресори планує повністю окупувати територію Донбасу, а також південь України. За словами пропагандиста, це дозволить їм створити Сухопутних коридор в анексований Крим, а також "впливати на життєво важливі об'єкти ЗСУ".

Російські окупанти, фото: YouTube
Російські окупанти, фото: YouTube

Крім цього, як зазначили в Росії, контроль над півднем країни дозволить пробити ще один вихід в Придністров'ї, де за словами пропагандистів "відзначаються факти утиску російськомовного населення". Мабуть, вони вирішили, що їх теж потрібно "врятувати", тим самим принести біль і руйнування.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Скрін, відео YouTube Лавров
Скрін, відео YouTube Лавров

При цьому, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, коли розповідав про наступний етап війни в Україні, яку вони прийняли називати "спецоперацією", повне "звільнення Донецької та Луганської республік".

Українська сторона вже встигла прокоментувати такі грандіозні плани росіян. В офісі президента кажуть, що такі заяви про другу фазу війни можна відправити туди ж, де і погрози "взяти Київ за 72 години".

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

"Українцям все одно, в якій фазі протистояння знищувати супротивників, які не вміють воювати", - додав Михайло Подоляк.

мапа України та Росії
мапа України та Росії

Нагадаємо, що Фінляндія направить заявку на вступ до НАТО незважаючи на погрози Володимира Путіна

Раніше повідомлялося, що Ярмак розповів, скільки треба протриматися українським ЗСУ

Також, секретар РНБО Андрій Данилов розповів, як насправді почалася війна з рф