Другий місяць триває повномасштабне вторгнення росії в Україну, захисники майже два місяці тримають оборону, але неминучі руйнації від обстрілів та авіаударів заподіяли шкоду українським містам, селам, інфраструктурі, житловим кварталам.

Президент Володимир Зеленський видав указ №266/2022, яким створив Національну раду з відновлення України від наслідків війни. Згідно з документом, Кабміну доручено впродовж наступних двох тижнів визначити орган, що здійснюватиме інформаційно-аналітичне забезпечення роботи новоствореної Ради.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube
Володимир Зеленський. Фото: YouTube

Співкерівниками Ради стали голова Уряду Денис Шмигаль та очільник ОП Андрій Єрмак. Також затверджено склад Ради. Серед тих, хто увійшов у члени Ради - віцепрем’єр-міністри та міністри, заступники очільника ОП, секретар РНБО, голова НБУ та голови комітетів Верховної Ради.

Рада буде займатися розробкою плану заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У документі йдеться, що чиновники займуться розробкою і розбудову транспортної, медичної, соціальної, комунальної, виробничої інфраструктури та житла, інфраструктури енергетики, зв’язку, військової інфраструктури і військово-промислового комплексу, структурну модернізацію та перезапуск економіки.

Також будуть розроблені кроки для подолання безробіття, підтримки сімей з дітьми, вразливих верств населення, осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок війни, відновлення та збереження об’єктів культурної спадщини.

Скриншот указу
Скриншот указу

Нагадаємо, раніше 21 квітня виконує рівно три роки з того моменту, як Володимир Зеленський став президентом України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Естонія і Латвія офіційно визнали війну в Україні геноцидом.

Також "Знай.ua" писав, що Україна готується до військової деблокади Маріуполя через "тишу" в Москві