Гаррі Каспаров, відомий чемпіон світу з шахів підтримує українців та розповів, яких помилок припустився путін, коли напав на Україну і чи слід очікувати повного ембарго на нафту та газ, як санкцій щодо росії.

У розмові з Дмитром Гордоном, Гаррі Каспаров заявив, що підготовка до війна тривала не день і не два, а як мінімум пів року. Ще влітку 2021 року путін зустрічався з Байденом, а потім мав дві телефонні розмови.

Гаррі Каспаров. Фото: Youtube
Гаррі Каспаров. Фото: Youtube

На думку Каспарова, путін впевнився у тому, що бліцкриг в Україні можливий, і вже після того, як він захопив би владу в Києві, а Зеленський втік би за кордон, міг спокійно далі вести перемовини з США.

Але ні путін, ні політики та експерти західного світу не врахували одного. На думку Каспарова, радники Пентагону тра Міноборони США помилилися, так само як помилився путін.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Вільний народ бореться по-інакшому", - заявив Каспаров у розмиові з Гордоном.

Саме цю особливість ніхто не врахував. На Заході також вважали, що Україна витримає три-п'ять днів. Однак, завзяття українських ЗСУ, їхній опір та спротив людей, повернуло війну на 360 градусів. Тому стали можливі й пекельні санкції, яких не очікував путін. А головне зміна громадської думки серед не тільки американців, але й серед німців.

За словами Каспарова, путін вилікував рану, яку носили в душі німці після правляння гітлера. Вони побачили фашизм по іншу сторону і тепер натиснуть санкціями та будуть давати зброю.

Нагадаємо, раніше Андрій Садовий розповів про постраждалого хлопчика після обстрілу Львова

Як повідомляв портал "Знай.ua", киянам розповіли, де в умовах війни оформити паспорт і вклеїти фото.

Також "Знай.ua" писав, що "Гради" обстріляли волонтерів на Донбасі.