Прем'єр-міністру Борису Джонсону і цілому ряду британських політиків був заборонений в'їзд до росії зневіреним путіним у відповідь на санкції Великобританії проти його війни в Україні.

Відповідний пост оприлюднили на порталі «Daily Star»

Путін прийняв сенсаційне рішення заборонити прем'єр-міністру Борису Джонсону в'їзд до росії у відповідь на військові санкції уряду Великобританії щодо України.

Борис Джонсон очолює Російський "стоп-список" підданих Великобританії, яким більше не дозволений в'їзд в російську федерацію, поряд з Ріші Сунаком, Ліз трас та іншими.

путін. Фото: YouTube
путін. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У заяві МЗС росії йдеться: "У зв'язку з безпрецедентними ворожими діями британського уряду, що виразилися, зокрема, у введенні санкцій щодо вищих посадових осіб Російської Федерації, прийнято рішення про включення ключових членів британського уряд і ряд політичних діячів в російському "стоп-листі".

Домінік Рааб, Пріті Патель і Бен Уоллес також числяться в списку заборонених для польотів, оскільки путін прагне використовувати свої повноваження.

З самого початку війни британський уряд на чолі з Борисом Джонсоном вкрай критично ставився до путінського вторгнення і пропонував Україні військову допомогу, а також ввів санкції щодо таких високопоставлених росіян, як Роман Абрамович.

Борис Джонсон, фото: скріншот з відео
Борис Джонсон, фото: скріншот з відео

Якийсь час існувало відчуття, що те, що Джонсон примусить путіна до дій, було лише питанням часу.

Минулого місяця кремль назвав прем'єр-міністра "найактивнішим" противником війни в Україні в загрозливому посланні Великобританії.

Прес-секретар Дмитро Пєсков, який сам потрапив під санкції Великобританії, заявив: «що стосується пана Джонсона, ми бачимо в ньому найактивнішого учасника антиросійської гонки. Це заведе у зовнішньополітичний глухий кут".