Міська рада Маріуполя застерігла жителів від виїзду в росію після того, як багато з них отримали роздані їм пропагандистські листівки з обіцянкою безкоштовного гектара землі, якщо вони добровільно виїдуть.

Дану новину розмістили на порталі «Daily Star»

Влада Маріуполя попередила мирних жителів України, щоб вони не звертали уваги на листівки в «нацистському стилі», що обіцяють їм землю, якщо вони добровільно виїдуть до росії.

Пропагандистські листівки під назвою "Вас чекає Далекий Схід Росії!" також обіцяють фінансову винагороду, якщо вони переїдуть зі своєї країни на територію Кремля.

Передбачається, що документи використовуються окупантами для надання допомоги в примусовій депортації з цього району, заявили в Маріупольській міській раді.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

оккупанти
оккупанти

Поділившись зображенням листівки в Telegram, рада написала: "Спочатку рашисти зруйнували Тепле місто на Азовському морі, а тепер женуть людей в Сибір і на Сахалін".

На сторінках також розміщені логотипи Мінвостокрозвитку росії і Корпорації розвитку Далекого Сходу і Арктики.

QR-коди внизу кожної сторінки посилаються на офіційні канали Telegram кожного відомства, проте третє посилання веде на сторінку з заголовком: «поїхали на Далекий Схід».

пропаганда рашистів
пропаганда рашистів

Потім Рада порівняла тактику зі стратегіями, які використовував Адольф Гітлер під час Другої світової війни.

Повідомлення агентства Reuters підтвердили, що в місті велися безперервні обстріли і руйнування, оскільки на вулицях були помічені тіла солдатів і мирних жителів.