Компанія "Російська залізница" не виплатила борги по євробондах у швейцарських франках через санкції.

"Російські залізниці" визнали дефолт за рішенням комісії з похідних фінансових інструментів через пропуск виплати відсотків за облігаціями, що стало першим подібним рішенням після того, як проти рф були введені санкції, які ускладнили фінансові операції. Про це повідомляє Bloomberg.

Рішення може створити прецедент для російського уряду та місцевих компаній, які опинилися в подібному становищі. З початку війни в Україні західні банки та інші фінансові посередники блокували виплати облігацій, вивчаючи юридичні наслідки санкцій, фактично виключаючи російських позичальників із світової фінансової системи.

Державна компанія "Російська залізниця" намагалася виплатити облігацій минулого місяця, але не змогла дійти до власників через "зобов’язання щодо дотримання законодавства та нормативно-правових актів у кореспондентській банківській мережі".

Міністерство фінансів Росії звинуватило США та інших у спробах змусити її до дефолту, що стане першим за більш ніж сторіччя її міжнародним боргом. Минулого тижня країна була змушена заплатити рублями за дводоларовими облігаціями, щоб не відставати від своїх боргових зобов’язань, хоча банкноти цього не дозволяли.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Ситуація досягла стадії, коли технічний дефолт для Росії зараз майже неминучий", – сказав Гарі Кірк, менеджер портфеля для ринків, що розвиваються в TwentyFour Asset Management LLP.

Нагадаємо, раніше у міськдумі Москви заговорили про справжню кількість жертв у війні проти України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", прямі втрати економіки України через війну, задокументовані в публічних джерелах, зросли на $12,2 млрд.

Також "Знай.ua" писав, що рф використовує співпрацю із Заходом у космосі для забезпечення ракетних військ технологіями.