Про це сказав лідер Національного Корпусу, перший командир полку «Азов» Андрій Білецький в ефірі 5 каналу.

«Безумовно, наступ росіян в спробі оточити угрупування Збройних сил України вже б почався, якщо б Маріуполь не стояв. Через те, що Маріуполь приковує до себе величезну кількість сил та засобів противника, майже половину його авіації, яка, замість того, щоб працювати по інших цілях, працює на знищення міста і його захисників. Ці люди вже відтягнули на тиждень чи більше початок російського наступу, і вони продовжують це робити», – заявив він.

Білецький підкреслив на необхідності деблокади міста, на яку чекають цивільні мешканці та захисники Маріуполя.

«Безумовно, вони сподіваються, що Україна їх не забуде і здійснить кроки, щоб деблокувати місто. Деблокувати 120-150 тисяч цивільних маріупольців, які залишилися в місті, деблокувати бійців, які на світовому рівні показали героїзм у військовій історії. Те, що відбувається ці 40 днів у Маріуполі, увійде у військову історію», – зазначив він.

Перший командир полку «Азов» наголосив на тому, що держава має правильно скористатися можливістю, яку надали їй захисники Маріуполя.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Вони дуже багато зробили, а далі ми повинні думати, як використати той час, який вони всі – 36-та бригада морської піхоти, полк «Азов», менші підрозділи, які там виконують роботу, – нам дали», – сказав Білецький.