Навесні українців не призиватимуть на строкову службу, хлопців призовного віку запрошують до територіальних центрів для уточнення даних.

Весняний призов на строкову службу у 2022 році в Україні проводитися не буде, - про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що через військову агресію рф в Україні оголошена загальна мобілізація.

З 1 квітня в Україні повинен був розпочатися призов на строкову військову службу громадян України відповідно до Указу Президента України №687/2021 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2022 році".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Через військову агресію росії проти України на підставі пропозиції РНБО, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" в Україні було введено воєнний стан. Оскільки на всій території України оголошено загальну мобілізацію, то призовна кампанія "Весна-2022" призупинена.

Молодь віком від 18 до 27 років (не чекаючи повістки) впродовж 10 днів з початку весняного призову на строкову військову службу зобов'язана звернутися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки ВИКЛЮЧНО для уточнення облікових даних та проходження медичної комісії.

Нагадаємо, раніше мінцифри Михайло Федоров показав цифрову блокаду росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні можуть зрости ціни на тютюнові вироби.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Остапчук, єхидно посміхаючись, показав свій "ствол".