Про це у коментарі Guildhall заявила депутат Сейму Литовської республіки Литви Вілія Алекнайте.

«Одна з причин, чому Литва та наші брати, балтійські країни відмовилися від російського газу – ми дуже добре розуміємо Росію. Я в політиці давно й добре знаю всі загрози російської енергетичної дипломатії, архітектура впливу якої вибудовувалась у Європі всі ці роки, але ми це читали та розуміли, що нічого хорошого від цього не буде. Ми десять років тому говорили нашим партнерам про те, що потрібна диверсифікація, як так вийшло, що німці не мають жодного терміналу ЗПГ? Багато питань, але сьогодні треба вирішувати проблему», - заявила політик.

«І ось що вийшло, як ми можемо платити за вбивства, зґвалтування, розправи над жінками та дітьми, як ми побачили у Бучі та інших українських містах, як? Адже купівля російського газу та нафти – це фінансування всіх цих звірств. Країни Європи та Європейського Союзу мають відмовитися від закупівель російського газу та нафти. Над інфраструктурною підготовкою до відмови потрібно працювати і в Єврокомісії вже ведуться відповідні процеси», - підсумувала Вілія Алекнайте.

Нагадаємо, Міністерство енергетики Литви 3 квітня повідомило, що Литва першою із країн ЄС повністю припинила імпорт газу з РФ.

Також раніше Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що обговорював зі своїм іспанським колегою ідею будівництва газопроводу до Іспанії в рамках планів відмови Європи від російського газу.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Депутат Європарламенту від Німеччини, член Християнсько-демократичного союзу Німеччини Міхаель Галер запропонував запровадити ембарго на нафту та газ із Росії через війну в Україні.