Про це в коментарі Guildhall заявив член парламенту Великобританії, екс-міністр фінансів та кадрової політики Північної Ірландії Семмі Вілсон.

«Я вважаю очевидним, що путінська армія загрузла в Україні, їх втрати ростуть і він наказав почати проводити терористичні акти. Бомбардування цілих міст, взяття заручників та їх вивезення до Росії не можна назвати інакше як тероризмом», - заявив він.

«І оскільки все це здійснюється російською державою, я вважаю, що Росію потрібгно визнати державою-терористом», - підсумував депутат британського парламенту Семмі Вілсон.

Раніше депутат Сейму Литовської республіки Литви Вілія Алекнайте заявила, що визнання урядами США та Великобританії державних структур Росії терористичними організаціями стане підставою для такого визнання іншими країнами, зокрема, країнами в Європі.

Визначення Росії як терористичної держави підтримав також депутат парламенту Канади, член Палат Общин та Національного комітету оборони Канади Джон МакКей.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У німецькому Бундестазі, у свою чергу, коментуючи діяльність РФ в Україні заявили, що військові злочини Путіна в Україні, зокрема взяття в заручники цивільного парамедика, дозволяють кваліфікувати режим, що діє в Росії, як терористичний.

Депутат Європарламенту, екс-командувач сил оборони Естонії Ріго Террас запропонував, що на міжнародному рівні, зокрема, на рівні ООН, має розпочатися дискусія про визнання Росії терористичною державою.