Сепаратист переконаний, що українське командування діє набагато адекватніше, ніж російсье, пише Хайзер.

"Наш фанерний маршал, який заявив про успішність першого етапу операції, з пальця війська не висмокче. Ну звичайно, не скаже ж він, що він обгадився. Ніколи не скаже. Тому, доведеться нашим відступати в будь-якому випадку і перекидати війська туди, де можна щось зробити. Хоча, у мене є сумніви в тому, що, упустивши "золотий місяць", перший місяць, наші війська зуміють оточити і знищити угруповання противника. Я спостерігаю, що українське командування діє на порядок адекватніше з військової точки зору, ніж російське", - заявив Гіркін.

Він також прогнозує, що незабаром ЗСУ завдадуть ще більшої шкоди російським військам, які не залишають надії взяти Київ.

"Наше угруповання, що діє на правому березі Дніпра в районі Гостомеля, Бучі, Ірпеня зав'язло в міській споруді, зав'язло в лісисто-болотистій місцевості. І після того, як ця лісисто-болотиста місцевість розпуститься через місяць, її будуть бити через кожного куща. При всьому тому, що туди загнали багато військ, але чисельність їх недостатня. І не тільки для боїв за тримільйонне місто. Про це й мови немає. Але і навіть для збереження того периметра, який зайняли в березні", - говорить Гіркін.

Він також зазначив, що російським військам все ж доведеться скорочувати лінію фронту. Але навіть при таких розкладах армію РФ чекає поразка, як це було під час фінської війни.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Доведеться відтягувати частини, щоб сформувати якусь лінію фронту. Я не думаю, що наші прям ось підуть з–під Києва-це буде позорище і поразка. Але скоротити лінію фронту і залишити деякі ділянки нашим військам доведеться. Теж саме стосується Чернігова. Там немає ніяких контрольованих територій, умовно кажучи, від Чернігова до Сум. Ні Суми, ні Чернігів не блоковані військами. Там є вузькі витягнуті "апендикси" вздовж доріг і дорожніх розв'язок, що ведуть до Києва. Між цими "апендиксами" території не контролюються. Вони мають сполучення з навколишніми районами, там формуються свої ресурси і резерви – тербаты і т. д. Але знову ж таки, з настанням "зеленки" та з урахуванням того, що Україна нарощує сили, через якийсь час ці "аппендиксы" будуть настільки вразливі, що може повториться ситуація з Фінської кампанії 1940 року – тоді наші війська перлися, щоб перерізати Фінляндію навпіл уздовж нечисленних доріг, а в результаті значна менші сили фінів, але краще підготовлені і володіють тактикою, просто порізали ці частини на шматочки і знищили", - констатує Гиркин.