Генштаб ЗСУ оприлюднив оперативну інформацію щодо військового російського вторгнення станом на 06.00 30 березня. На тридцять п'яту добу героїчного протистояння Українського народу противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої Держави.
Повідомляється, що російська армія перекинула з окупованих територій Грузії, на територію України було підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південа Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу. Від 4-ї військової бази було відряджено три БТГр загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази - 800 осіб.

Бійці ЗСУ. Фото: скрін youtube
Бійці ЗСУ. Фото: скрін youtube

"В населеному пункті Велика Білозірка, підрозділи російських окупантів розосередились по всьому населеному пункту та розташували техніку між житлових будинків. У місті Мелітополь загарбники на підступах до міста обладнали блокпости та посилили перепускний режим. Ворог продовжує грабувати домівки та квартири місцевих жителів, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів України", - сказано у повідомленні.

За інформацією Генштабу на тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада планує провести чергову хвилю мобілізації з 1 квітня поточного року. Не виключається і її проведення на нещодавно захоплених територіях області.
Російська армія й надалі має проблеми з комплектуванням підрозділів та особовим складом. Деякі військові вже почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт та направити для подальшого проходження служби в пункт постійної дислокації.

"Угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу було відбито 4 атаки російських окупантів. Нашими воїнами знищено 7 танків, 7 одиниць броньованої, 2 одиниці автомобільної техніки та протитанкову гармату. Противник зазнав втрат і у живій силі. Разом переможемо! Слава Україні!", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у полоні краще, ніж в армії рф: російський окупант розповів, як його "мотивували" розстрілом

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше Знай писав, звільнено дорогу від Харкова до Чугуєва: українські військові героїчно відбили ще одну ділянку

Також Знай повідомляв, російська техніка їде без окупантів, їм доводиться за нею бігти: "Своїх не кидаємо говорили вони"