Президент України Володимир Зеленський звернувся до народу з традиційним нічним зверненням, в ході якого було сказано багато важливих речей.

Приміром, одна з таких - інформація з приводу просування наших захисників у Київській області. Вони поступово повертають контроль над територією. Чого тільки варте звільнення міста Ірпінь.

Володимир Зеленський, фото Знай.uа
Володимир Зеленський, фото Знай.uа

Проте, в Чернігівській, Сумській, Харківській областях, на півдні України і на Донбасі ситуація залишається напруженою. Маріуполь все ще під захистом наших воїнів ЗСУ, але також залишається заблокованим. Путінські окупанти не дали організувати жодного гуманітарного коридору, не сприяли у створенні режиму тиші.

Володимир Зеленський заявив, що є якісь домовленості з Великобританією щодо ще більшої підтримки оборони України, а також щодо посилення санкцій проти Росії - в цьому питанні солідарна влада Канади. У розмові з канцлером Німеччини Шольцом президент приділив увагу необхідності посилити економічний вплив на країну-агресора. А ось Азербайджан надав Україні гуманітарну допомогу, погодившись забезпечити нашу країну паливом для посівної.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Італія погодилася стати одним з гарантів безпеки України у відповідній новій системі гарантій, яку ми опрацьовуємо. Цього тижня буде створена група українських та міжнародних експертів при Офісі Президента, які аналізуватимуть застосовані санкції проти рф. Крім того, вже зараз відомо, що Володимир Зеленський виступить у парламентах Данії, Норвегії, Нідерландів, Греції та Австралії.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

А ще було підписано два важливі укази - про нагородження військовослужбовців ЗСУ державними нагородами (302 особи, за поданням Валерія Залужного).