Українські військові не відступають, а продовжують відбиватися і безжалісно знищувати військову техніку ворога.

Про це повідомили під час чергового зведення в Facebook Генерального штабу Збройних сил України.

Лише протягом 22 березня наші захисники змогли відбити 7 атак російських окупантів. Під час них було знищено 7 рашистських танків, 2 БМП, 6 артилерійських систем та кілька автомобілів. Крім того, українські військові змогли захопити 3 БМП-3.

У свою чергу підрозділи протиповітряної оборони зачистили небо: було уражено 2 безпілотники, 4 літаки та ракета «Точка-У».

Під час бойових дій окупанти втратили близько сотні своїх бійців. Інформація по кількості загиблих загарбників уточнюється.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Знищена російська техніка. Генштаб ЗСУ
Знищена російська техніка. Генштаб ЗСУ

В Генштабі додають, що за 27 днів повномасштабного вторгнення рашисти не змогли досягти успіху у війні і тому активно знищують українські міста. Б’ють артилерією, ракетами та бомбами по житлових кварталах, історичних пам’ятках, школах, лікарнях та цивільних промислових виробництвах.

Незважаючи на це, мирні українці чинять опір окупантам, а ті у відповідь вдаються до мародерства та насильства стосовно населення.

Знищена російська техніка. Генштаб ЗСУ
Знищена російська техніка. Генштаб ЗСУ

На Донецькому та Луганському напрямках противник успіху не мав.

У свою чергу існує загроза зі сторони Білорусі на півночі. Сьогодні влада країни підтримує агресора, дозволяючи використовувати аеродромну та транспортну мережі, окремі закладів охорони здоров’я РБ. Окрім цього, існує ймовірність залучення білоруської армії у війні проти України як союзника росії. Проте, за наявною інформацією, значна частина особового складу та деякі командири відмовляються від участі в окупаційних діях проти України.

Нагадаємо, що українська армія встановила рекорд з Javelin.

Читайте також історію винаходу улюбленого безпілотника українців Bayraktar.