Після повномасштабного вторгнення росії, в Україні було введено воєнний стан. Незабаром президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію в країні і було заборонено чоловікам від 18 до 60 років залишати країну.

Однак, все ж є категорії чоловіків, які не будуть призиватися і вони мають право залишати територію України під час воєнного стану.

ЗСУ, facebook.com/GeneralStaff.ua
ЗСУ, facebook.com/GeneralStaff.ua


Відповідно до статті 23 Закону України Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію заборона на виїзд за межі України громадян України чоловічої статі віку від 18 до 60 років не застосовуються до таких осіб які:

  • мають посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік;
  • мають висновок військово-лікарської комісії про непридатність;
  • на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;
  • на утриманні яких перебуває дитина з інвалідністю віком до 18 років або повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю I або II групи, до досягнення нею 23 років.
  • усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти, або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років;
  • зайняті постійним доглядом за нужденними у разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати його догляд;
  • чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, дочка, батько, мати, дід, баба, або рідний брат, сестра) загинули або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції.

Нагадавши, українська армія встановила рекорд по Javelin: на 112 пострілів - 100 точних влучень. Українська армія найбільш ефективно використовує комплекси

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Раніше Знай писав, Путін буде в люті: топ-10 високопоставлених командирів, яких ліквідували ЗСУ в Україні

Також Знай повідомляв, ганебні Безхребетні труси: німцям та ізраїльтянам буде соромно поколіннями за своїх лідерів