У Києві було затримано священника російського патріархату отця Онуфрія (УПЦ МП).

Під час обшуку будинку з'ясувалося, що священник російського московського патріархату співпрацював зі спецслужбами рф. Про це йдеться у повідомленні на Facebook Яна Доброносова.

Під час обшуку будинку з'ясувалося, що священник співпрацював із спецслужбами рф. Один з фрагментів листування отця із окупантами з'явився у мережі.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Також у священника було знайдено прапор "російської імперії", та символіку війни - намальований на спинці крісла знак "Z".

Прапор прикрашав кімнату колаборанта поруч з іконами.

У Нацполіції повідомили, що працівники Департаменту карного розшуку затримали підозрюваного у шпигунській діяльності, та пов’язану з ним особу, яку у соціальних мережах називають "священником Московського Патріархату отцем Онуфрієм (Сергій Тарасов".

"Київська Митрополія повідомляє, що у штаті Української Православної Церкви ієромонаха Онуфрія з мирським ім’ям Сергій Тарасов не існує та Українська Православна Церква до нього відношенням не має", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що днями Володимир Зеленский підписав закон який передбачає карну відповідальність за колабораціонізм, та священнику може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше СБУ затримали зрадника України: допомагав здійснювати анонімні дзвінки російським окупантам.

Як повідомляв портал "Знай.ua", радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк попередив потенційних колаборантів про наслідки співпраці з ворогом.

Також "Знай.ua" писав, що керівник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін заявив, що законопроєкт про протидію колабораціонізму.