Президент України Володимир Зеленський звернувся до Конгресу США 16 березня

Володимир Зеленський звернувся у онлайн-трансляції до конгресменів США, та закликав допомогти зупинити ворога.

Зеленський зазначив, що росія напала не просто на український народ, а на базові цінності - свободу, права вільно жити у своїй країні, обирати своє майбутнє.

"росія перетворила українське небо на джерело смерті для тисяч людей. Російські війська вже випустили по Україні майже тисячу ракет. Незліченну кількість авіабомб. Вони використовують дрони, щоб прицільніше вбивати. Це терор, якого Європа не бачила. Не бачила вже 80-т років", - закликав Зеленський.

Він попросив створити для України гуманітарну безпольотну зону, щоб росія не могла тероризувати наші мирні міста. Як альтернатива, Україні потрібна потужна авіація, літаки, системи С-300.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також звернувся з закликом впроваджувати все нові й нові санкції для усіх політичних осіб рф, які залишаються на офіційних посадах і не розривають звʼязків з тими, хто відповідальний за агресію проти України.

"Усі американські компанії повинні вийти з росії, а порти мають бути закритими... Ви маєте тиснути. Щоб російська держава не отримувала жодного долару, які вона витрачає на руйнуацію України", - попроив Зеленський.

Також він запропонував створити собз відповідальних держав U-24 (United For Peace). Щоб негайно зупиняти конфлікти та надавати зброю, накладати санкції, надавати гуманітарну чи політичну підтримку. Допомагати у випадку стихійного лиха, техногенної катастрофи, гуманітарної кризи.

Нагадаємо, раніше російський "АвтоВАЗ" зупиняє виробництво

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці знищили вже 10 членів вищого командування російських військ.

Також "Знай.ua" писав, що учасники Євробачення підтримали українців своїм культовим хітом.