Російський президент Володимир Путін почав репресії проти 5-ї Служби ФСБ, яка постачала його інформацією про Україну на передодні вторгнення.

Про це пише видання «Медуза», посилаючись на відомості журналістів Андрія Солдатова та Ірини Бороган, які багато років вивчають ФСБ.

За даними джерел, керівництво 5-ї служби ФСБ відправлено під домашній арешт. Йдеться про генерала Сергія Бесіду та його заступника. Причинами називають нецільове використання коштів, виділених на операції і погану розвідувальну інформацію. Однак офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Журналісти зазначають, що Служба оперативної інформації та міжнародних зв'язків, або 5-та служба, курирує зв'язки ФСБ із зарубіжними партнерами. Всередині служби працює Департамент оперативної інформації. Його функції - зовнішня розвідка ФСБ.

Саме 5-та служба надавала Володимиру Путіну відомості про політичну ситуацію в Україні незадовго до вторгнення.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Припускають, що 5-я служба ФСБ просто боялася розлютити президента Путіна і «забезпечувала його тим, що він сам хотів почути». А зараз Путін начебто зрозумів, що його вводили в оману.

Нагадаємо, що українець втратив через війну сина, дочку, дружину і собаку.

Читайте також, що російські літаки завдали удару по Білорусі, щоб звинуватити Україну і втягнути Лукашенка у війну.