У 16 день війни відбулася пресконференція з трьома російськими льотчиками, що потрапили в полон.

Підполковник Максим Криштоп, брав участь у бойових діях на українській території з 24 лютого по 6 березня 2022 року. За цей час він скинув 12 авіабомб, які потрапили по цивільних спорудах і мирним жителям в місті Ізюм, Харківської області і 8 – по Харкову.

6 березня літак ворога був збитий Збройними Силами України. Льотчик зазначив, що про військову операцію на українській території було відомо ще в січні 2022 року. Їх навчали винищувати українські ППО. Російський полонений зауважив, що це почалося одночасно з російсько-білоруськими навчаннями. Максим Криштоп вважає, що війна вже програма Росією і вибачився перед українським народом.

"Я побачив, що метою є житлові будинки. Але злочинний наказ я все одно виконав. Після чого був збитий. Вважаю, що цю війну ми вже програли. Мене моє Керівництво відправило як наживку на вірну смерть. Зі мною навіть розмовляють російською мовою. Тут немає фашистів", - каже російський льотчик.

Майор ескадрильї Олексій Головенський також зазначив, що його полк також навчали і готували до нападу на Україну. Полонений повідомив про те, що мав розвідувальну місію, таких вильотів він зробив 7 разів, Крим допомагав своєю авіацією. Головенський розповів, що управління готувало до війни підкреслюючи, що українські Збройні сили слабкі, тому їх не варто боятися. На 10 день війни він був збитий ракетами і потрапив у полон. Льотчик просив російських військових припинити військові дії, адже їх дійсно відправляють як "гарматне м'ясо".

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Олексій Козлов, штурман і капітан першої авіаційної ескадрильї, розповів, що управління відправило російських військових просто на смерть. Він виконав 5 вильотів з метою розвідки. 5 березня був збитий ЗСУ.