Дружина президента Володимира Зеленського, Олена, закликала НАТО закрити небо над Україною.

Перша леді розмістила найболючіші фотографії, розповівши трохи історії про тих, з ким воює Путін. На своїй офіційній Instagram- Олена Зеленська волає до миру-закрийте небо, гинуть наші діти.

"Окупанти вбивають українських дітей. Свідомо і цинічно. Наші діти. Поранення під час обстрілу. 18-місячного Кирила з Маріуполя батьки під вогнем довезли до лікарні. Але медики вже нічим не могли допомогти", - пише Олена.

Вона також розповіла про інші жертви - "Аліса з українського міста Охтирка. Вона не дожила свого 8-річчя. Під час обстрілів загинула разом дідусем, який закрив її собою. Поліна з Києва. Загинула при обстрілі на вулицях столиці разом з батьками та братиком. Сестричка - у важкому стані. Арсеній, 14 років. В голову хлопчика потрапив осколок снаряда. Софійка, 6 років. Розстріляна в машині разом з півторамісячним братиком, мамою, бабусею і дідусем.",- написала перша леді.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Я повинна про це розповісти. В Україні вже понад 38 загиблих дітей. І через обстріли мирних міст ця цифра може збільшуватися прямо зараз!",- підкреслила дружина президента.

"Коли в РФ кажуть, що не воюють з мирним населенням – покажіть їм ці фотографії! Це обличчя дітей, які ніколи не стануть дорослими", - з болем пише Олена.

Вона дивується, чому російські війська стріляють, і не погоджуються на гуманітарні коридори.

"Скільком ще належить стекти кров'ю і загинути від голоду, щоб вони перестали знищувати цивільний транспорт і пропустили гуманітарні місії? Такий коридор потрібен прямо зараз в найгарячіших містах і селах України – сотні дітей помирають там в підвалах без їжі, медичної допомоги", - волає дружина президента України.

Вона також звернулася до всіх чесних ЗМІ світу з проханням розповісти " цю жахливу правду: російські загарбники вбивають дітей. І роблять це свідомо, стріляючи на поразку і не пропускаючи гуманітарну допомогу".

"Покажіть це російським матерям - нехай знають, що їхні сини роблять в Україні", - написала Зеленська.

Вона закликала матерів і дружин РФ не пускати чоловіків воювати, а до країн НАТО звернулася з проханням закрити небо.

"Країни НАТО: закрийте нарешті небо від російських літаків! Врятуйте наших дітей, щоб завтра не гинули ваші!"

Нагадаємо, раніше Людмила Балан молиться за українців, які протистоять навалі путінської орди.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Українцям пояснили, чим може нашкодити статус біженця.

Також "Знай.ua" писав, що Укрзалізниця підказала, як евакуюватися з домашнім улюбленцем.